Борис Бекер: Федерер не може да се счита за най-добрият тенисист някога

от в 10:23 на 18.02.2020
Димитър Беловски

Вечният въпрос в тениса е „Кой е най-добрият тенисист на всички времена“. Борис Бекер е на мнение, че отговорът на този въпрос не се състои в числата.

Роджър Федерер е тенисистът, който е бил най-дълго време №1 както и за общ брой седмици като такъв (310), така и за последователни седмици като водач на ранглистата. Той е тенисистът, който е спечелил най-много титли от Шлема (20) и е играл най-много финали (31).

Според Бекер обаче това няма никакво значение за това кой е най-великият на всички времена.

„Ако питате за числа, Роджър Федерер е най-успешният тенисист. Ако питате за най-добър играч на всички времена е малко трудно да се каже, защото тенис се е играл и през 70-те, и през 80-те, и през 90-те на различни настилки, така че не може винаги да сравняваме с числа колко е бил добър даден играч,“ каза Бекер пред индийска преса.

Междувременно пък, Трейси Остин разкри, че Новак Джокович ще се превърне в най-великия на всички времена.

„В края си мисля, че това ще е Новак,“ започна Остин пред Tennis Channel. „Първо, той не е „хванал много ръжда“ и си мисля, че ще може да издържи четири години. Още четири години, през които може да спечели на всякаква настилка. Когато Рафа е наоколо, Рафа е все още най-великия играч на клей, но Новак води в срещите помежду им, както и в тези с Федерер. Той е най-младият от тях двамата и при всяка спечелена титла от Големия Шлем, той трябваше да играе срещу Роджър и Рафа,“ завърши Остин.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Борис Бекер: Федерер не може да се счита за най-добрият тенисист някога Димитър Беловски
Теми:  
борис бекер | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook