Борис Бекер обяви своите фаворитки в Мелбърн, зачеркна тотално Шарапова

от в 09:57 на 13.01.2019
Калоян Пламенов

Германската тенис легенда Борис Бекер смята, че Симона Халеп и Ангелик Кербер имат най-големи шансове да триумфират в Откритото първенство на Австралия, но същевременно не пропусна да спомене и Серина Уилямс.

Той категорично изключва Мария Шарапова от списъка с фаворитките, тъй като според него тя изобщо не е в подходяща форма да се бори за толкова сериозни трофеи в момента и донякъде в думите му има доста истина.

"Симона Халеп и Ангелик Кербер играят на високо ниво, но румънката имаше проблеми с контузия и пропусна доста турнири. Все пак обаче двете според мен имат равни шансове за краен успех в Мелбърн. Би ми се искало да ги видя една срещу друга на финала, това ще бъде страхотно", коментира Бекер пред "Евроспорт".

"Има обаче и други претендентки за титлата. Да не забравяме легендарната Серина Уилямс, която успя да навлезе във форма и през миналия сезон игра на два финала в "Шлема". Нека не изключваме от списъка с фаворитки и Каролина Вожняцки, настоящата шампионка от турнира".

"Гарбине Мугуруса също е добра. Не включвам обаче Мария Шарапова в списъка с фаворитките. Тя трябва да заиграе отново на предишното си ниво и да докаже, че има място в големия тенис. Юлия Гьоргес и Каролина Плишкова пък разполагат с потенциала да се превърнат в изненадващи фаворитки". 

Играй и спечели билети за Sofia Open с Tennis.bg


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

 

Оцени тази статия:
Борис Бекер обяви своите фаворитки в Мелбърн, зачеркна тотално Шарапова Калоян Пламенов
Теми:  
борис бекер | мария шарапова | открито първенство на австралия | тенис | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook