Борис Бекер: Зверев показва невероятна стабилност за своята крехка възраст

от в 13:10 на 15.12.2018
Калоян Пламенов

Тенис легендата Борис Бекер е на мнение, че Александър Зверев е изключително стабилен за възрастта си и вярва, че ако продължава да се развива в правилната посока успехите от турнирите, от "Големия шлем", неминуемо ще дойдат един ден.

Младокът вече спечели няколко "Мастърс" турнира, а в края на вече изминалия сезон шокира Роджър Федерер и Новак Джокович, за да завоюва най-голямото отличие в кратката си до момента кариера - финалния турнир на ATP в Лондон.

Впечатление обаче прави, че Саша изобщо не се представя толкова стабилно на турнирите от "Големия шлем". 

"Експертите казват за Саша, че ще бъде бъдещият лидер в световната ранглиста, а играта му в момента наистина оправдава тези прогнози. През последните две години той игра на много високо ниво. Да, наистина не се представя по най-добрия начин в турнирите от "Шлема". Представянето му на финалите в Лондон обаче бе изключително обещаващо. Ако той има увереност в себе си постоянно и започне редовно да побеждава най-добрите в света, тогава и по-големите успехи ще дойдат", казва Бекер.

"Именно поради тази причина триумфът му в Лондон е голям пробив за Саша. За толкова млад играч той демонстрира невероятна стабилност. Основното постижение за него е, че той потвърди, че не случайно е играл на такова високо ниво през миналата година. Потвърди го и през тази". 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Борис Бекер: Зверев показва невероятна стабилност за своята крехка възраст Калоян Пламенов
Теми:  
александър зверев | борис бекер | тенис | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook