Борна Чорич и Феликс Оже-Алиасим потеглиха с експресни победи

от в 11:06 на 03.02.2021
Мирела Николова

Борна Чорич откри сезона си с рутинна победа над Емил Руусувуори със 7:5 6:4 и се класира за осминафиналната фаза на подготвителния турнир за Аустрелиън Оупън – Murray River Open, където му предстои мач срещу Ник Кириос.

Играта и на двамата в първата част бе до голяма степен зависима от подаването им. Чорич успя да задържи високото си ниво на сервис почти през целия сет, докато финландецът се пропука в самия му край и той инкасира късен пробив, който наклони везните в полза на опонента му.

Историята се повтори и във втората част. Макар през повечето време Руусувуори да успяваше да остане равностоен на Чорич, опитът на хърватина си каза думата и той отново притисна съперника си в решаващите минути, реализирайки още първата си точка за пробив. Борна не позволи на противника си дори да мечтае за обрат, като спечели следващия си сервис гейм на 0, а с това сложи и точка на мача.

 

В друг двубой от програмата в Мелбърн Феликс Оже-Алиасим се наложи повече от категорично над Юичи Сугита с 6:3 6:1, осигурявайки си среща с Егор Герасимов, който елиминира 16-ия поставен в схемата Мартон Фучович.

Мачът се разви изцяло под диктовката на канадеца, а неговият съперник рядко успяваше да му бъде конкурентен в какъвто и да било аспект. Нисичкият японец е известен със своята пъргавина, но днес дори тя не му помогна да устои на натиска на опонента си и след като реализира 2 пробива в първия сет, Оже-Алиасим поведе в отделните части. 

Световният №21 още повече подобри играта си в следващата част, а Сугита все по-трудно печелеше дори и точка на чуждо подаване. Срещайки сериозни затруднения с началния си удар, японецът отново загуби подаването си на 2 пъти и след малко над час игра Оже-Алиасим се изстреля напред в надпреварата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Борна Чорич и Феликс Оже-Алиасим потеглиха с експресни победи Мирела Николова
Теми:  
atp | борна чорич | мелбърн

Коментари





Следвайте ни в Facebook