Брад Гилбърт: Ноле ще се бори за "Джокер Шлем", доминацията му продължава

от в 19:36 на 12.11.2018
Георги Христов

Бившият треньор на Андре Агаси - Брад Гилбърт изрази мнение, че Новак Джокович ще бъде главният претендент за водещите турнири и през 2019 година може отново да бъде притежател едновременно на всички трофеи от Големия шлем.

"Смятам, че той ще продължи да доминира. Товарният влак потегли и предстои да потегли под пълна пара," заяви Гилбърт.

Гилбърт изведе Агаси по подобен начин от №14 до първото място с две титли от Големия шлем през 1999. "Неговите резултати напомнят на тези на Андре Агаси. Тогава Андре спечели "Ролан Гарос", достигна финал на Уимбълдън и триумфира на US Open.

"От Уимбълдън насам Новак има 31 победи и 2 загуби и това изцяло ми прилича на стореното от Андре през 1999. Новак ще бъде непреодолим през 2019. Виждам го като шампион в Австралия и след това ще има възможност за втори път да постигне "Джокер Шлем" (на Ролан Гарос, събирайки в даден момент и четирите най-престижни трофея).

"В момента дели с Федерер и Конърс първото място по брой завършени сезони на върха - пет. Напълно е възможно да изпревари Сампрас, който е рекордьор с шест и да спечели 45 титли от "Мастърс 1000". Сега обаче съм сигурен, че се е съсредоточил върху ATP финалите," анализира Гилбърт.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Брад Гилбърт: Ноле ще се бори за "Джокер Шлем", доминацията му продължава Георги Христов
Теми:  
брад гилбърт | голям шлем | новак джокович | ноле шлем | тенис | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook