Братя Хачатрян: Не са ни предлагали да участваме в уговорени мачове

от в 12:53 на 21.06.2019
Мария Петрова

Заподозрените за манипулиране на мачове в тениса братя Карен и Юри Хачатрян са категорични, че не са направили нищо нередно и спрените им права не са във връзка с черно тото.

"На 11 юни получихме имейл, в който пишеше, че правата ни са временно спрени поради течащо разследване. Държа да подчертая, че ние нямаме обвинения за черно тото или манипулиране и фиксиране на дадени мачове. Детайлното разследване срещу нас е в много по-малка сфера, която не е свързана с уреждане на мачове.", каза Карен Хачатрян пред бТВ.

"Имаше доста криво разбиране в повечето медии, което е абсолютно невярно. Вчера пред бТВ ние предоставихме документ, официалното становище на Till, в който е описано, че ние не сме обвинени за черно тото или залагания. Просто тече разследване срещу нас и това е една процедура, която е в нормите.", добави Карен.

"Срещу двамата тече едно и също разследване. Опитват се да ни свържат понеже сме братя. Опитват се разследването да е възможно най-близко. Разследването тече, правата ни са временно спрени, няма забрана за определено време или завинаги", уточни по-малкият брат Юри.

"Наели сме адвокати, които ще обжалват. Никога не сме участвали в уговорени мачове, даже съмнения не е имало. Нито сме били разследвани за подобно нещо", каза още Карен.

"В тениса е много по-лесно да се манипулират мачове, отколкото във футбола. Ние нямаме достъп до никаква информация, свързана със залози", добавиха те.

"Не сме потърсили връзка с нашата федерация, тъй като в дадената ситуация ние нямаме връзка. Българската федерация по тенис винаги ни е помагала през годините, тъй като и двамата сме републикански шампиони.".

В отговор на спортния министър Красен Кралев, който преди два дни каза, че братята може да са били част от разкриването на мрежа за манипулиране на тенис мачове от миналата година, където 13 души от арменско-белгийски произход бяха уличени, те коментираха:

"Не трябва да бъдем свързвани с организацията, която бе разбита, само защото сме с арменски корени. Там е съвсем различно, имаше доказателства, бяха показани и лицата, занимаващи се с уредени мачове. Не сме били разпитвани по темата. Не смятам, че сме посредствени играчи, тъй като през годините сме показвали резултати, които не са за подценяване - ставали сме републикански шампиони, печелили сме международни турнири. Не смятам, че сме поставили петно на българския тенис.", заяви Карен по повод изказването на Кралев, че братята са посредствени играчи.

"Обидно ми е: тъй като в такъв момент ние търсим подкрепа. В момента има над 17 хиляди професионални тенисисти, а попадането сред първите 3000 за нас си е постижение. И двамата сме с българско гражданство. Аз съм роден тук, отгледани сме тук, затова ми е обидно да ни свързват с такива неща ", добави Юри.

"Аз съм роден в Армения, но малко след това се установяваме тук. Отгледани сме с българските традиции, така че го приемаме лично ", каза Карен.

"Не са ни предлагали да участваме в уговорени мачове ", завършиха те.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Братя Хачатрян: Не са ни предлагали да участваме в уговорени мачове Мария Петрова
Теми:  
карен хачатрян | корупция | скандали | тенис | тенис бг | тенис залози | тенис новини | тенис прогнози | черно тото | юри хачатрян

Коментари





Следвайте ни в Facebook