Брилянтен Зверев сломи надеждите на Алкарас и ще спори за титлата във Виена!

от в 15:50 на 30.10.2021
Мирела Николова

 Карлос Алкарас накара света да говори за него през последните няколко дни, след като надигра последователно бившия лидер в ранглистата Анди Мъри и настоящия световен №7 Матео Беретини на АТР 500 турнира във Виена, но днес Александър Зверев сложи край на приказката му. Германецът демонстрира своята класа и бе непреклонен от първата до последната точка в двубоя, не оставяйки никакви съмнения относно това кой по-силно заслужава място на финала, надделявайки с 6:3 6:3, а през утрешния ден му предстои да премери сили с някого измежду Яник Синер и Франсис Тиафо, за да бъде определен новият шампион на Erste Bank Open. 

Сблъсъкът стартира с изявено преимущество на страната на сервиращите, като всеки от геймовете скоростно излиташе в сметката на този, който имаше началния удар. Паритетът се запази до 3:3, когато Саша вече се бе приспособил към подаването на опонента си и се чувстваше все по-комфортно на ретур, което му помогна да влиза агресивно в разиграванията и да предизвиква неточности от ракетата на младока. Това веднага оказа своето влияние върху разпределението на силите на корта и везните се наклониха в полза на световния №4, който се възползва от спада в представянето на противника и не се поколеба да осъществи първия пробив в мача за 4:3. Безапелационната му игра на собствен начален удар продължи, което напълно елиминира шансовете на Алкарас да търси рибрейк, а второ поредно неубедително подаване на испанеца изпрати откриващата част на сметката на Зверев.

Вторият сет се разви идентично, като представителят на Германия не допусна нито момент на разконцентрация и поддържаше феноменалното си ниво на сервис до последната точка в срещата. Той нанесе решителния си удар в шестия гейм, когато тийнейджърът изпитваше огромни затруднения с това да вкара първия си сервис, а вторият му такъв веднага пращаше инициативата от другата страна на мрежата и така Зверев отново бе този, който се оказа напред с пробив, натрупвайки преднина от 5:2. Сервирайки за крайния успех, германецът допусна напрежението да му повлияе, откривайки брейкбол пред съперника си, но точно тогава най-верният му съюзник днес му помогна да затвори мача в своя полза и да си резервира билет за място в мача за титлата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Брилянтен Зверев сломи надеждите на Алкарас и ще спори за титлата във Виена! Мирела Николова
Теми:  
atp | александър зверев | виена | карлос алкарас | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook