Бризбейн: Григор и Мъри се завръщат, Надал ще търси първа титла

от в 17:06 на 04.10.2018
Георги Христов

Григор Димитров ще започне новата 2019 година на един от любимите си турнири. Българинът потвърди участие на АТР 250 в Бризбейн. В Австралия той ще има повече от елитна компания начело с Рафаел Надал, Анди Мъри, Кей Нишикори и местният любимец Ник Кириос.

При дамите своето присъствие е потвърдила и шампионката от US Open Наоми Осака.

Действащ шампион в надпреварата е Ник Кириос, който през този сезон победи на финала Райън Харисън. Това бе и дебютна АТР титла за него.

От своя страна Григор Димитров се окичи с титлата в надпреварата през 2017, а през 2013 бе финалист. В тази връзка той е амбициран отново да се представи силно: "Толкова е приятно да започвам всеки сезон тук. Нямам търпение да участвам отново - публиката е изумителна. Кортът е толкова хубав. Още от първите мачове трибуните са пълни. Надявам се отново и отново да имам възможност да участвам."

"Това е първият турнир за годината и винаги е забавно тук. Получаваме изключителна подкрепа от публиката," допълни и Мъри.

Директорът на състезанието Камерън Пиърсън също така изрази своето задоволство от предстоящото участие на трима бивши шампиони, а в добавка на това Рафа Надал и Кей Нишикори. "Много сме развълнувани от възможността Ник да защитава титлата си, а сме осигурили и още от най-добрите играчи в света."

Интересното е, че турнирът в Бризбейн е един от малкото липсващи в колекцията на Рафа Надал.

Състезанието ще се проведе между 30 декември и 6 януари.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бризбейн: Григор и Мъри се завръщат, Надал ще търси първа титла Георги Христов
Теми:  
анди мъри | григор димитров | ник кириос | рафаел надал | тенис | тенис турнир в бризбейн

Коментари





Следвайте ни в Facebook