Бруксби се противопостави храбро, но Джокович продължи похода си към титлата!

от в 07:09 на 07.09.2021
Калоян Соколов

Новак Джокович е човек на мисия по време на тазгодишното Открито първенство на САЩ, опитвайки се да спечели рекордна 21-ва титла от Шлема и също така да завърши т.нар "календарен шлем", а именно завоюването на четирите "мейджър" надпревари в един сезон. Днес обаче световният номер едно беше тестван максимално от младока Дженсън Бруксби, като сърбинът трябваше да покаже най-доброто от себе си, за да може в крайна сметка да се поздрави с успеха и да намери място на четвъртфиналите, където го очаква сблъсък с Матео Беретини - 1:6 6:3 6:2 6:2.

Местният представител стартира ударно, като причинияваше сериозни трудности на балканеца чрез неортодоксалния си стил и печелеше болшинството от продължителните размени. Бруксби допусна едва една непредизвикана грешка в откриващия сет, докато Джокович опита серия от неуспешни къси топки и просто не намираше по какъв начин да пречупи опонента си, който буквално летеше по корта и съвсем скоро имаше преднина в отделните части.

Вторият сет започна отлично за водача в схемата, тъй като той поведе с 3:0, ала американецът осъществи рибрейк, измъквайки близо 20-минутен гейм. Оттам насетне обаче сърбинът наложи своята доминация и съвсем скоро общият резултат беше изравнен.

Впоследствие умората се настани трайно от страната на мрежата на аутсайдера и топ поставеният съумяваше да вземе солиден аванс в следващите две части, което му беше напълно достатъчно за постигането на трета поредна победа в Ню Йорк.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бруксби се противопостави храбро, но Джокович продължи похода си към титлата! Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open | дженсън бруксби | новак джокович | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook