Бублик сложи край на надеждите на Монфис за силно представяне в домашния Шлем

от в 20:49 на 28.09.2020
Калоян Соколов

Александър Бублик имаше едва две победи на клей преди надпреварата в Хамбург през изминалата седмица. Казахстанецът обаче промени негативната си тендеция в представянето на червени кортове, като се класира за полуфиналите в германския град, а днес елиминира Гаел Монфис на старта на Ролан Гарос - 6:4 7:5 3:6 6:3.

Гаел започна солидно срещата и взе ранен аванс от 3:0, но нестандартните отигравания на Бублик изведнъж все по-често се получaваха със завидна лекота и той обърна развоя на сета, печелейки пет от следващите шест гейма. Непоставеният тенисист сервираше на ръба на риска, само че това се оказа печеливш ход, защото асовете бяха норма и това даваше шанс на казахстанецът да играе по-освободено на ретур, което му помогна да осъществи обрат от 3:5 във втората част и така да се доближи само на сет от успеха.

Местният любимец изглеждаше в тотален нокдаун, а Бублик осъществи нов брейк за старт на третия сет, ала този път Монфис показа съпротивителни сили и навакса този пасив. "Ла Монф" значително подобри прдвижването си в хода на двубоя и бранеше по невероятен начин половината си, докато изчакваше търпението на неговия съперник да се изчерпа. Този подход осигури на французина спечелването на третия сет, а той също така взе подаването на Бублик за началото на четвъртата част, която обаче претърпя рязък обрат в развоя си. Младокът бързо се добра до паритет и достигна до три поредни брейкбола при 4:3 в негова полза. Парижанинът отрази опасностите с форхенд уинър и два уверени смача, като дори достигна до точка за спечелване на гейма, но казахстанецът показа твърда решителност да затвори възможно по-скоро срещата и реализира още първия си мачбол, възползвайки се от грешка при опита за дланен удар на Монфис. Така Бублик записа най-голямата победа в кариерата си и ще спори с Лоренцо Сонего за място във втория кръг.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бублик сложи край на надеждите на Монфис за силно представяне в домашния Шлем Калоян Соколов
Теми:  
александър бублик | гаел монфис | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook