България подчини Швеция в BJK Cup; Томова се завърна с разгромна победа

от в 13:35 на 13.04.2022
Владислав Риждов

 Отборът на България по тенис за жени постигна първа победа в Група l на "Били Джийн Кинг Къп". Преди минути състезателките ни надиграха състава на Швеция, а завръщане с националната фланелка направи Виктория Томова, която преди дни игра финал на турнир в Оейраш. Изабелла Шиникова даде аванс на страната ни с труден успех над Жаклин Ауад - 6:0 3:6 7:5, а Томова довърши започнатото с разгром над Кайса Хенеман - 6:1 6:1.

Шиникова направи летящ старт в мача, оползотворявайки четвъртия си шанс за брейк, за да поведе с 2:0. Скоро преднината на втората ни ракета стана дори още по-изразителна, преди Белла да затвърди доминацията си с разгромен успех в откриващата част, който да я изведе напред в общия резултат.

Фантастичната серия на нашето момиче продължи и след подновяването на действията. Тя спечели първите два гейма от сета на сметката си и изглеждаше, че ще станем свидетели на категоричен успех от нейна страна. Последва обаче изненадващ спад в играта на родната ни състезателка, а инициативата изцяло се прехвърли на страната на Ауад. 26-годишната шведка навлезе в серия от пет поредни гейма, а до края път обратно за българката нямаше, и така мачът трябвае да завърши в пълния си формат.

Решителният сет започна отлично за Белла, която наложи рано доминацията си. Тя загуби само три точки на собствен сервис в първите пет гейма, с което се откъсна уверено напред - 4:1. Шиникова съумя да запази лидерството си, но когато сервираше за крайния успех, сънародничката ни пропиля четири мачбола, които върнаха опонентката ѝ в играта. В крайна сметка Шиникова остана концентрирана и изигра безупречни два гейма, подпечатвайки първата победа за страната ни в турнира.

Вики пренесе отличната си форма от Португалия на кортовете в Анталия и започна двубоя повече от добре. След като двете спечелиха откриващите си подавания, първата ни ракета започна да диктува събитията на корта. 112-тата в света имаше превес в почти всяко разиграване и бързо си отвори солидна дистанция в резултата - 4:1, а до края не даде нито гейм повече на младата си съперничка.

Томова не намали оборотите нито за миг и стартира подобаващо втория сет. Вики не даваше никакви възможности на отсрещната страна на корта и уверено се приближаваше до триумфа със всеки изминал гейм. След поредица от пет поредни гейма на сметката на нашето момиче, Хенеман все пак се разписа в резултата, преди сънародничката ни окончателно да гарантира успеха ни срещу състава на Швеция.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
България подчини Швеция в BJK Cup; Томова се завърна с разгромна победа Владислав Риждов
Теми:  
бг тенис | били джийн кинг къп | българия-швеция | виктория томова | изабелла шиникова | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook