България инкасира трети неуспех на BJK Cup и е на крачка от изпадане от Група l

от в 14:27 на 14.04.2022
Владислав Риждов

Трета загуба в турнира "Били Джийн Кинг Къп" допусна националният ни отбор по тенис за жени. Днес нашите състезателки не успяха да пренесат дорите си изяви от вчерашния ден и бяха надиграни от състава на Словения. Така утрешният двубой срещу Грузия се явява много важен за нашите момичета, а при успех България ще запази мястото си в Група l на Евро-африканската зона. 

В първата среща на сингъл на корта една срещу друга излязоха Изабелла Шиникова и Пиа Ловрич, заемаща 573-то място в световната ранглиста. Въпреки обаче голямата разлика в позициите на двете, Белла не успя да затвърди ролята си на фаворитка, и допусна двусетово поражение - 4:6 4:6.

Началните минути бяха на сметката на Ловрич, която материализира още първата си точка за пробив, за да поведе с 3:0. Словенката продължи уверено да контролира ситуацията на корта и не след дълго вече имаше сериозна преднина от 5:1. Втората ни ракета обаче се мобилизира в края и не отстъпи толкова лесно на съперничката си. Шиникова намали изоставането си и дори сервираше за изравняване на резултата, но пропуснатите три точки за гейма се оказаха с цената на пробив, което изпрати Ловрич напред в отделните части.

По идентичен стартира и втория сет. Представителката на Словения си извоюва ранен брейк, с който тя пое лидерството в частта. Шиникова имаше отличната възможност да реализира моментален рибрейк, но това не се случи. Все пак желанието за борба от страна на българката ѝ се отплати и тя възстанови паритета, но колебливи изяви в края от нейна страна донесоха на Ловрич нов пробив, който се оказа решаващ за изхода на мача.

Във втората среща Виктория Томова имаше трудната задача да запази надеждите на състава ни за обрат, изправяйки се срещу световната номер 81 Кая Юван. Първата ни ракета обаче не успя да се противопостави на по-високо ранкираната състезателка и инкасира загубва в поредни сетове - 1:6 2:6.

Юван имаше предимството на своя страна още от старта на сблъсъка и това бързо даде отражение върху резултата, след като словенката поведе с 3:0. Впоследствие тя продължи да определя темпото, а Томова така и не успя да намери аргументи до края, с които да се противопостави на опонентката си.

Вторият сет започна със серия от брейкове между двете, след която талантливата словенка се откъсна напред с 2:1. Скоро преднината на Юван стана още по-изразителна, а път обратно за сънародничката ни нямаше, и тя прибави само още един гейм към актива си до края. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
България инкасира трети неуспех на BJK Cup и е на крачка от изпадане от Група l Владислав Риждов
Теми:  
бг тенис | били джийн кинг къп | българия-словения | виктория томова | изабелла шиникова | кая юван | Обзори | пиа ловрич

Коментари





Следвайте ни в Facebook