България вече е във втора група за Купа "Дейвис", ще гостува в Африка

от в 17:45 на 11.02.2019
Георги Христов

България ще гостува на Южна Африка през месец септември за Купа „Дейвис". След два сезона в група III България вече е в група II на зона Европа/Африка. По регламент домакините от Южна Африка трябваше да определят дали срещата ще се играе през април или септември. Мачовете ще се играят през втората седмица на септември.

Вече е ясно, че Димитър Кузманов, Александър Лазаров и Адриан Андреев ще бъдат част от националния отбор.

Димитър Кузманов стигна №250 в световната ранглиста след участието си на полуфинал на „Чалънджър" в Буенос Айрес през ноември. Той е един на спечелен мач на сингъл от изравняването на рекорда на настоящия капитан Тодор Енев.

Адриан Андреев е №3 в класацията на ITF за юноши до 18 г. През 2018-а той стана шампион на двойки на US Open и игра финал също на двойки на Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес.

Александър Лазаров стана първият българин, преминал квалификациите на Sofia Open. От днес той влезе в ранглистата на АТР като номер 490.

Промоцията в група II стана възможна благодарение на класирането ни в ранглистата и на добрите позиции на Стефан Цветков - президент на БФТ, член на борда на директорите на Международната федерация (ITF), председател и участник в две важни комисии и член на борда на директорите на световното за смесени отбори Hopman Cup.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
България вече е във втора група за Купа "Дейвис", ще гостува в Африка Георги Христов
Теми:  
купа дейвис | стефан цветков | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook