България загуби от Хърватия в първия си мач за "Фед Къп"

от в 20:27 на 05.02.2020
Павел Димитров

България загуби първия си мач от "Фед Къп" срещу Хърватия с 1-2. В първия двубой за деня Изабелла Шиникова отстъпи в три сета на Лея Бошкович с 6-2, 4-6, 4-6. Във втория мач първата ни ракета Виктория Томова възстанови паритета с успех с 6-2, 6-4 над Яна Фет. Така се стигна до трети решителен мач на двойки, който за съжаление загубихме - 2-6, 6-3, 1-6.

Първият сет започна със серия пробиви и за двата тима. Хърватките в състав Яна Фет/Дария Юрак първи съумяха да задържат подаването си срещу българкския отбор, представен от Шиникова и Томова - 3-1. След този гейм те бяха безпогрешни, когато подаваха, а при 4-2 пробиха още веднъж българките за 5-2. Още в следващия гейм те успяха да спечелят сета и поведоха с 1-0.   

Във втората част хърватките пробиха още в първия сервис гейм на Шиникова и Томова, след това затвърдиха брейка, с което си помислиха, че мачът е свършил и се отпуснаха. Българките веднага усетиха спада в играта на опонентките си и се възползваха по отличен начин от него. До края на сета те не загубиха гейм на свой сервис, пробиха на два пъти този на Фет и Юрак и затвориха частта с 6-3.    

Последният сет продължи тенденцията подаващите трудно да печелят геймовете си. Двата дуета размениха по един пробив, след което обаче хърватките наложиха тотална доминация на корта. Българският дует не можа да спечели нито един гейм повече на сметката си и трябваше да се примири със загубата. 

С това поражение общият резултат набъбна до 1-2 и победата отиде на сметката на хърватките.

Следващите ни мачове за "Фед Къп" са утре срещу отбора на Украйна.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
България загуби от Хърватия в първия си мач за "Фед Къп" Павел Димитров
Теми:  
виктория томова | изабелла шиникова | фед къп

Коментари





Следвайте ни в Facebook