Българите в класацията: Нови рекордни класирания за Андреев и Лазаров!

от в 10:22 на 16.08.2021
Диана Андреева

Както всяка една седмица, обновяването на световната ранглиста поднася добри новини на едни и не толкова приятни на други професионални тенисисти. За Димитър Кузманов днес промяна в класирането няма, като втората ни ракета запазва своето 232 място.

Адриан Андреев постепенно се изкачва в световната ранглиста. 20-годишният ни състезател дебютира сред първите 400 през този сезон, а в момента той е все по-близо до нов голям успех в кариерата си - място в топ 300. От днес той заема 331-та позиция, но за съжаление през тази седмица няма да го видим под светлината на прожекторите, тъй като отпадна още в първия квалификационен кръг на Чалънджър турнира в Германия.

Алекс Лазаров се намираше в неприятен момента от своята кариера през последните няколко месеца. Българският тенисист в миналото бе трета ракета на страната ни, ала претърпя сериозен спад в класирането и на моменти бе близо дори да напусне топ 600. Постепенно обаче Алекс намира своя ритъм, а след убедителните си изяви в последно време, той подобри своя личен рекорд и от днес е на най-високото място в ATP подреждането - 464.

Ситуацията в женския тенис обаче далеч не е толкова "розова" за нашите състезателки. Освен Цветана Пиронкова, от днес спад записват още Виктория Томова, Изабелла Шиникова и Елица Костова. С обновяването на подреждането българките са съответно 120-та, 227-ма и 270-та в ранглистата. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Българите в класацията: Нови рекордни класирания за Андреев и Лазаров! Диана Андреева
Теми:  
Български тенис | димитър кузманов | тенис ранглиста | цветана пиронкова

Коментари





Следвайте ни в Facebook