Българите в ранглистата: Димитров с лек спад, нов личен рекорд за Андреев и Кузманов

от в 09:14 на 17.05.2021
Диана Андреева

Новата седмица поднесе серия от положителни емоции на българските тенис почитатели. Промяната в световната ранглиста не само, че дава повод за радост, но и показва, че спортът в страната ни се развива. За съжаление обаче, представянето на първата ракета на страната ни Григор Димитров не е толкова успешно и тою отстъпва с няколко места, за да заеме последната позиция в топ 20. 

Димитър Кузманов вече е номер 237, а Адриан Андреев, който по-рано остана на крачка от втора титла през сезона, се изкачва с 11 места, да може да бъде на най-високата позиция до момента в кариерата си - 364. Лек спад за Александър Лазаров го изпраща на 558-мата позиция, но за сметка на това Симон-Антони Иванов вече е част от 860, благодарение на впечатляващия си скок със 122 места. 

Колкото до дамите в професионалния тенис - Цветана Пиронкова отново се изкачва с едно място, за да може от днес да бъде 113-та. Втората ракета на страната ни Виктория Томова допуска лек спад до номер 123, а подобно на нея Изабелла Шиникова отстъпва до 233-то място. Шампионката от ITF надпреварата в Кайро Гергана Топалова вече е част от топ 470. 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Българите в ранглистата: Димитров с лек спад, нов личен рекорд за Андреев и Кузманов Диана Андреева
Теми:  
Български тенис | ранглиста | тенис ранглиста

Коментари





Следвайте ни в Facebook