Бушар: Григор обезличи Медведев, което изобщо не бе очакваният сценарий

от в 22:27 на 14.10.2021
Мирела Николова

Даниил Медведев бе в невероятна форма през последните няколко месеца и изглеждаше непобедим, но Григор Димитров се превърна в героя на вчерашния ден и сложи край на серията му, стартирала на Откритото първенство на САЩ. Нашето момче изоставаше със сет и пробив, но демонстрира впечатляваща воля за победа и непримирим дух, които му помогнаха да осъществи феноменален обрат над световния №2.

Бившата финалистка от Уимбълдън и настоящ тенис коментатор Южени Бушар бе сред експертите в студиото на Tennis Channel и след двубоя анализира видяното в сблъсъка между Димитров и Медведев, а ето и какво точно каза канадската тенисистка:

"Мисля, че Димитров напълно промени хода на събитията в мача. Медведев изглеждаше като стена на корта както физически, така и психически, което бе разбираемо с оглед на невероятния му рейд на US Open. Очаквахме да се случи нещо подобно, но то просто не бе станало факт все още. Григор обаче напълно надиграваше руснака и това определено бе сценарий, който никой от нас не е очаквал, защото Медведев е просто непробиваема стена. Въпреки това българинът отлично използва оръжията си и го надигра заслужено", сподели Бушар.

Бившият №1 Анди Родик също изказа своето мнение относно двубоя, обръщайки специално внимание върху блестящата офанзива на българина: "Не знам дали някой е виждал подобно нещо - такава силна серия, продължила 2-3 месеца, да бъде спряна по такъв начин. Освен сечения бекхенд едно от нещата, които бяха от ключово значение за Димитров, бе неговата агресивна игра, с която движеше Медведев по корта".


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бушар: Григор обезличи Медведев, което изобщо не бе очакваният сценарий Мирела Николова
Теми:  
atp | анди родик | григор димитров | даниил медведев | любопитно | южени бушар

Коментари





Следвайте ни в Facebook