Буста надви Хуркач в ожесточена схватка, Рууд елиминира Шварцман към 1/4-финалите

от в 09:12 на 20.08.2021
Георги Евстатиев

Пабло Кареньо Буста продължава към 1/4-финалите на турнира от сериите Мастърс 1000 в Синсинати. Седмият поставен спаси четири от пет възможности за пробив, за да тримфира над шампиона от Маями, Хуберт Хуркач, с 7:6 7:6. Испанецът прави невероятен сезон до момента, като само преди две седмици спечели бронз от Олимпиадата в Токио.

В първия сет Кареньо Буста беше почти безгрешен. Защитната му игра на моменти изнервяше поляка и грешките от ракетата му не липсваха. Въреки че на няколко пъти можеше да загуби сервис гейм, през повечето време двамата бяха стабилни на начален удар и тайбрек трябваше да реши съдбата на сета. В него и двамата показаха най-добрия си тенис докато накрая нервите на Хуркач не издържаха и след 8:6 точки испанецът поведе в срещата.

Буста се откъсна рано във втората част, повеждайки с 3:0. Полякът обаче отвърна и с три поредни гейма изравни резултата. До още пробиви не се стигна и в последвалия тайбрек испанецът бе далеч по-убедителен, печелейки го с 7:3 точки. По този начин световният №12 за втори път достигна до 1/4-финалите в Синсинати, където ще срещне Даниил Медведев.

В друга среща от програмата Каспер Рууд показа, че може да играе успешно и на твърди кортове, преодолявайки съпротивата на Диего Шварцман в два сета - 6:4 6:3. Норвежецът показа стабилна игра и не отпусна нито една точка за пробив пред опонента си в хода на целия мач. За сметка на това взе по един път подаването на съперника в двата сета, което се оказа напълно достатъчно за крайната победа. Така Рууд се класира на четвърти пореден четвъртфинал на турнир от сериите Мастърс, където обаче го очаква още по-тежко изпитание в лицето на златния медалист от Токио Александър Зверев.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Буста надви Хуркач в ожесточена схватка, Рууд елиминира Шварцман към 1/4-финалите Георги Евстатиев
Теми:  
пабло кареньо буста

Коментари





Следвайте ни в Facebook