Буста надви Шварцман в мач-шедьовър и си осигури сблъсък с Рафаел Надал

от в 20:54 на 23.04.2021
Диана Андреева

Пабло-Кареньо Буста и Диего Шварцман сложиха страхотен край на програмата през днешния ден в Барселона. Двамата тенисисти изиграха впечатляващ мач, изпълнен с множество обрати и първокласни разигравания. В крайна сметка Буста, подкрепян от своите сънародници по трибуните, се поздрави с успех след повече от два часа и 30 минути, прекарани на корта - 6:4 3:6 7:5. Следващото препятствие по пътя на Буста е много сериозно. Испанецът ще се изправи срещу своя сънародник и 20-кратен шампион от Големия шлем Рафаел Надал. Двамата имат общо седем срещи помежду си, а до сега Буста няма нито един успех над именития си противник. 

Първите минути на мача бяха много равностойни, а след като си размениха по един пробив, двамата тенисисти, сякаш нетърпеливи да сложат край на тепърва стартиралия двубой, започнаха да играят много по-агресивно, а на моменти играта им граничеше и с неразумна. Шварцман за втори път успя да спечели подаването на опонента си, но подкрепата от феновете по трибуните "вдъхнови" Буста. Испанецът инкасира едва една точка през ппоследвалите три гейма и обръщайки коренно ситуацията на корта, изпрати първия сет на сметката си. 

След почивката Шварцман не позволи на своя опонент да намери ритъма си на игра, накъсвайки често разиграванията, а стратегията му даде резултат. Аржентинецът си осигури пробив аванс още в третия гейм и без никакви колебания успя да задържи преднината си, за да може да изравни резултата в отделните части. 

Решителния сет започна добре за Шварцман. Аржентинецът задържа високото си ниво, а постоянната му игра от дъното на корта не позволи на Буста да изравни в резултата след ранно допуснатия брейк. Авансът от 5:2 изглеждаше достатъчен за Диего, но лек спад в представянето му, в комбинация с емоциите, бяха възможност за Буста да докаже, че заслужава да бъде част от елита на мъжкия тенис. Световният номер 13 спечели пет последователни гейма, а това му помогна да запише една от най-впечатляващите победи в кариерата си. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Буста надви Шварцман в мач-шедьовър и си осигури сблъсък с Рафаел Надал Диана Андреева
Теми:  
барселона | диего шварцман | пабло кареньо буста | тенис турнир в барселона

Коментари





Следвайте ни в Facebook