Буста не остави шансове на Дурашович и даде преднина на Испания срещу Норвегия

от в 02:20 на 03.01.2022
Мартин Петков

В откриващата среща на ден три от ATP Cup, се изправиха Пабло Кареньо Буста и Виктор Дурашович в битката на вторите ракети между Испания и Норвегия. Очаквано испанецът определяше темпото на игра и взе по-добрите решения във важните мигове, за да стигне до крайното 6:3 6:3, с което изведе ,,Ла Фурия Роха" напред.

Още от самото начало на двубоя, разликата в класите се виждаше с просто око. Докато Дурашович се бореше за всяка точка на корта, то Кареньо Буста до голяма степен печелеше точките си благодарение на това, че предотстъпваше инициативата в ръцете на нискоранкирания си съперник, който в опитите си да завършва разиграванията, регистрираше голямо количество непредизвикани грешки. Всичко това пък доведе до лесно спечелен първи сет за бронзовия медалист от Олимпийските игри в Токио.

Втората част първоначално предложи равностойна игра. С продължителността на сета, световният номер 20 покачи нивото си в търсене на пробив, който да сложи край на срещата и го постигна в седмия гейм, след като се възползва от поредната порция грешки на Дурашович. В оставащите мигове до края не видяхме нищо неочаквано и Кареньо Буста с лекота затвори двубоя, за да донесе аванс на Испания.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Буста не остави шансове на Дурашович и даде преднина на Испания срещу Норвегия Мартин Петков
Теми:  
atp | atp cup | атп къп | Испания | норвегия | пабло кареньо буста

Коментари





Следвайте ни в Facebook