Буста прекрати участието на изненадата Алтмайер и оформи нова среща с Джокович

от в 08:23 на 06.10.2020
Калоян Соколов

Пабло Кареньо Буста продължава със силните си игри на Откритото първенство на Франция и постигна нова категорична победа. Този път жертва на коравия испанец стана Даниел Алтмайер, който тръгна от квалификациите и със сигурност бе изненадата на турнира. Днес обаче германецът нямаше сили за направата на нова сензация и Буста триумфира с 6:2 7:5 6:2.

Срещата започна с два маратонски сервис гейма, които подаващите измъкнаха, само че стилистиката на мача бързо се промени, тъй като световният номер 18 взе следващите четири гейма и скоро се оказа със сет напред. Втората част предложи сериозно количество интрига, защото квалификантът водеше с 5:2 и изглеждаше, че ще изравни общия резултат, но ибериецът реализира феноменален обрат, който му донесе аванс от 2:0 части.

Това тотално обезкуражи аутсайдера в двубоя и той сякаш се предаде, допускайки купища елементарни грешки, докато Буста запази завидно постоянство в представянето си и безпроблемно стигна до крайния успех, който му осигури сблъсък с Новак Джокович на втори пореден турнир от Големия шлем, а единственото поражение през годината на сърбино е именно оттогава, когато той бе дисквалифициран за неволен удар с топка в гърлото на лайнсменка, изоставаки с 5:6 в първия сет.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Буста прекрати участието на изненадата Алтмайер и оформи нова среща с Джокович Калоян Соколов
Теми:  
пабло кареньо буста | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook