Чакането свърши! Кевин Андерсън отново вдигна трофей от ATP!

от в 10:58 на 19.07.2021
Калоян Соколов

Последните 2 сезона не са никак бляскави за Кевин Андерсън, който трябваше да се бори с редица травми и в крайна сметка загуби позицията си в топ 100, но южноафриканецът най-после изглежда е намерил правилния път, след като се поздрави с титлата от ATP 250 надпреварата в Нюпорт. Поставеният под номер 8 показа колко комфортно се чувства върху тревата и надигра младока Дженсън Бруксби с крайното 7:6(8) 6:4, за да си гарантира изкачване до 74-тото място в световната ранглиста, което му подсигурява директно участие в основната схема на US Open.

Първият сет стартира напълно равностойно, като първите възможности се откриха пред местния представител, само че вездесъщият сервис на Андерсън го извади от опасността. Впоследствие двукратният финалист от Шлема се снабди с точки за пробив, ала Бруксби удържа на натиска и вкара частта в тайбрек, където разполагаше с преднина от 5:2 точки, но се пропука и ветеранът извоюва успеха в сета.

Бившият номер 5 пренесе инерцията в началото на втората част, в която веднага реализира брейк и оттам насетне бранеше безупречно подаването си, докато 20-годишният му опонент все по-често показваше изблици на нервност и титлата заслужено отиде в ръцете на по-опитния от двамата на корта.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Чакането свърши! Кевин Андерсън отново вдигна трофей от ATP! Калоян Соколов
Теми:  
atp | дженсън бруксби | кевин андерсън | нюпорт | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook