Чарлстън: 16-годишната Фрухвиртова продължава да изумява тенис света!

от в 10:05 на 05.04.2022
Мартин Петков

 Линда Фрухвиртова с всеки изминал двубой набира все по-голяма популярност сред тенис обществото. 16-годишната чехкиня през изминалата седмица направи същински фурор на WTA 1000 турнира в Маями, надвивайки две представителки на топ 30, за да достигне осминафиналната фаза, но силите ѝ не стигнаха за повече и преклони глава пред Паула Бадоса. Несъмнено силното ѝ представяне предвид крехката възраст бе забелязано от мнозина и Фрухвиртова получи ,,уайлд кард" за надпреварата в Чарлстън, която стартира през вчерашния ден.

Чехкинята имаше никак леката задача да вземе участие в откриващия мач на турнира, а нейна съперничката бе небезизвестната Ана Конюх. 16-годишната тенисистка беше във водещата роля на корта и често съумяваше да налага темпото си, което ѝ носеше солидно количество лесни точки, по-късно оказали се ключови за крайния развой на срещата и тя триумфира след 4:6 6:1 6:3. В следващия кръг на надпреварата за световната номер 188 предстои сблъсък с победителката измежду Белинда Бенчич и Ксию Ванг.

В началото на двубоя се виждаше равнопоставеност на корта, но Конюх първа се възползва от неточностите в играта на съперничката си, за да поведе с пробив аванс, който с лекота затвърди. Хърватката намери нужния ритъм в играта си и безпроблемно се поздрави с успеха в първия сет.

Фрухвиртова неочаквано за годините си, не се подаде на негативните емоции, запази нужното спокойствие, като се абстрахира от грешките си и скоро след началото на втората част разполагаше с пробив преднина. Усетила, че има нужното преимущество, тя продължи да надгражда нивото си, контролираше случващото се на корта и напълно заслужено с нов брейк изравни резултата в отделните части.

Решителната част се разви аналогично на втората, след като ранен пробив в началото за 16-годишната тенисистка до голяма степен "уби" интригата. Сервисът, който неспирно се движеше във възходяща линия, се превърна в изключително важен фактор за Фрухвиртова и тя изглеждаше непоклатима на собствено подаване, за да сложи край на срещата след 1 час и 50 минути, класирайки се с нов страхотен успех към втория кръг на надпреварата в Чарлстън от сериите ,,WTA 500".


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Чарлстън: 16-годишната Фрухвиртова продължава да изумява тенис света! Мартин Петков
Теми:  
wta | ана конюх | белинда бенчич | линда фрухвиртова | чарлстън

Коментари





Следвайте ни в Facebook