Чарлстън: Барти с трудна победа над Роджърс; Гоф продължава напред в турнира

от в 10:30 на 09.04.2021
Диана Андреева

Шампионката от Miami Open и световна номер едно Ашли Барти реализира осма поредна победа и се класира за 1/4-финалната фаза на турнира в Чарлстън. В днешния си двубой австралийката бе изправена пред сериозни затруднения, но след близо два часа и половина, прекарани на корта, надделя със 7:6(3) 4:6 6:4 над представителката на домакините Шелби Роджърс. 

Нестабилна на сервис, Барти реализира едва 38% от възмонжостите си за пробив, но убедителната й игра на мрежата и агресивните отигравания от основна линия бяха причина в крайна сметка да се поздрави с триумф. Следващото препятствие по пътя на Ашли е испанката Паула Бадоса, като двете нямат нито един мач помежду си до момента. 

В друг мач от вчерашната програма на Volvo Car Open тийнейджърката Кори Гоф се наложи в последователни сетове над своята сънародничка Лорън Дейвис - 6:2 7:6(2). Гоф, която отстрани Цветана Пиронкова в първия си мач от турнира, отново демонстрира впечатляващ тенис и благодарение на това си осигури още поне една среща в американския град.

Независимо че допусна общо пет пробива, Гоф изцяло контролираше разиграванията в мача. Коко бе много стабилна от основна линия, което в комбинация с немалко успешни излизания на мрежата, бяха причината 17-годишната Кори да спечели. В спор за място сред последните четири състезателки в надпреварата Гоф ще се изправи срещу 12-та поставена Онс Жабер.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Чарлстън: Барти с трудна победа над Роджърс; Гоф продължава напред в турнира Диана Андреева
Теми:  
тенис турнир в чарлстън | чарлстън

Коментари





Следвайте ни в Facebook