Четири месеца по-късно Наоми Осака се завърна с победа в WTA Тура!

от в 06:15 на 04.01.2022
Диана Андреева

Четири месеца по-късно Наоми Осака отново застана под светлината на прожекторите. Дългоочакваният момент настъпи и японската състезателка зарадва своите фенове с трудна победа над световната №61 Ализе Корне - 6:4 3:6 6:3. Така кампанията си на WTA турнира в Мелбърн Осака откри с успех и намери място в осминафиналите, където ще срещне или Петра Мартич, или Марина Заневска.

Основният проблем в хода на мача да Осака бе твърде ниският й процент на вкаран първи сервис - по-малко от 30. Това обаче не създаваше сериозни проблеми за бившата световна номер едно в откриващия сет и тя с лекота преминаваше през подаванията си, докато същевременно успяваше да впечатли на ретур и не след дълго разполагаше с пробив аванс и преднина от 5:3. Без никакви колебания Наоми затвори частта в своя полза и така откри общия резултат в своя полза.

Доминацията на Осака продължи и след почивката между отделните части. Наоми успя да се отскубне напред в резултата за 3:1 и по всичко изглеждаше, че победата й е гарантирана, но Корне далеч не бе на това мнение. Възползвайки се от внезапния спад в нивото на своята опонентка, Ализе успя да спечели 22 от последвалите 31 точки, а с това си гарантира втория сет да отиде на сметката й.

Грешките от ракетата на Осака драстично намаляха и японката успя да овладее представянето си. Шампионката от Australian Open 2021 започна отново да атакува слабите места на своята опонентка, а тактиката й даде мигновено отнажение в резултата. Ранен пробив изведе Наоми до преднина от 3:0, но този път Корне беше абсолютно безсилна и съумя да отмъкне едва три гейма в хода на частта, което и коства и загуба в срещата след над два астрономически часа игра.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Четири месеца по-късно Наоми Осака се завърна с победа в WTA Тура! Диана Андреева
Теми:  
wta | ализе корне | мелбърн | наоми осака | осака

Коментари





Следвайте ни в Facebook