Чичо Тони: Дано Ноле се отдаде на семейството и да даде път на младите и Рафа

от в 16:43 на 04.02.2019
Георги Христов

Пред El Pais Тони Надал коментира представянето на Новак Джокович на Откритото първенство на Австралия и победата му над Рафаел Надал.

"Няма какво да се каже за играта на Новак Джокович във финала. Може само да бъде поздравен за нивото на демонстрирания тенис. Няма кой да предложи нещо по-добро. При тази игра на сърбина, особено на конкретната настилка, има много малко какво да се подобри.

"Видяхме го да атакува и да играе много бързо в самото начало. Ударите на Рафаел определено не бяха като тези в предните дни, но дори и добрите му опити, бяха последвани от още по-добър отговор. Дори и добрите му сервиси бяха посрещани с печеливш удар за сърбина.

"Не знам дали е възможно да имаш успешна тактика срещу толкова вдъхновен човек. Може би Рафа трябваше да играе повече в центъра на корта и да търси по-дълги разигравания. Не знам дали това би било достатъчно.

"Цялостно в началото на сезона Рафаел е решил да скъсява разиграванията и му е трудно. Само ако той бе демонстрирал най-добрата си игра имаше шансове в такъв епичен сблъсък," заяви Тони Надал.

Испанският специалист също така се пошегува и с Ноле. "Джокович е по-добре да остане със семейството си - има своите задължения като баща към децата си. Нека даде повече възможности на по-младите като Рафа Надал. В момента играе твърде добре."

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Чичо Тони: Дано Ноле се отдаде на семейството и да даде път на младите и Рафа Георги Христов
Теми:  
новак джокович | рафаел надал | тенис | тенис бг | тенис новини | тони надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook