Чичо Тони за 2019: Нови битки между Рафа и Ноле, на Федерер ще му е трудно

от в 17:58 на 20.11.2018
Георги Христов

Тони Надал направи кратък анализ на 2018 година в своята колонка в El Pais, а също така сподели очакванията си за 2019 година. През новия сезон той не очаква Роджър Федерер да вземе трофей от Големия шлем, а за водещите турнири смята, че битката пак ще е между Рафаел Надал и Новак Джокович.

"В края на сезона при мъжете видяхме изненада в последния мач. В Лондон Джокович беше по-нервен от обичайното, а в същото време Александър Зверев игра много солидно и спокойно. Загубата му от сърбина в груповата фаза, му подейства повече мотивиращо, отколкото негативно.

"И отново - Роджър Федерер, Новак Джокович и Рафаел Надал си поделиха четирите големи титли от календара. Тези победи се дължат на високото им ниво на игра, което продължава да увеличава усещането у тенис феновете, че след като те се откажат, ще бъде трудно да бъде запълнена дупката, която ще остане.

"2018 година започна с победата на Федерер в Австралия и продължи с прекрасния сезон на клей за Рафаел, който бе затвърден с титлата на "Ролан Гарос". Със събрания актив моят племенник изглеждаше като фаворит да завърши под №1, но отново контузиите му попречиха да приключи на върха.

"Краят на 2018 ще бъде запомнен с възстановяването на Джокович до нивото, което беше достигнал преди две години. Читателите с добра памет сигурни си спомнят за моите съмнения по темата. Винаги съм отбелязвал, че неговото завръщане изцяло зависи от личната му амбиция да го стори. Той направи впечатляваща втора половина от кампанията с победи на Уимбълдън, в Синсинати, Ню Йорк и Шанхай.

"Какво можем да очакваме през 2019? Трудно ми се вижда Федерер да стигне до нова титла от Големия шлем. И не го казвам толкова заради нивото му на игра, а по-скоро заради възможността да задържи тази интензивността в рамките на пет сета. Трябва да кажа, че и преди съм изразявал подобни позиции, а швейцарецът ме е изненадвал.

"Играчите от "Следващото поколение" растат и задобряват. Видяхме добро ниво от тяхна страна. На много от нас ни се иска да видим повече постоянство от играчи като Зверев или Тийм. При всички положения това ще се случи рано или късно. Във всеки спорт новите генерации навлизат и подобряват постиженията на старите. Майкъл Фелпс подобри рекордите на Иън Торп, а Юсейн Болт тези на Карл Люис и Бен Джонсън.

"За следващата година вярвам, че Рафаел ще се възстанови физически и ще видим нови епизоди от съперничеството им с Джокович. Цялостно ще видим една по-открита картина и определено с навлизане на новото поколение."


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Чичо Тони за 2019: Нови битки между Рафа и Ноле, на Федерер ще му е трудно Георги Христов
Теми:  
новак джокович | рафаел надал | роджър федерер | тенис | тенис бг | тенис новини | тони надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook