Чичо Тони: Загубата от Джокович повлия на Рафа; изненада ме отказът му от Уимбълдън

от в 10:53 на 25.06.2021
Мирела Николова

Чичото и бивш треньор на Рафаел Надал - Тони Надал, наскоро даде интервю пред реномираното испанско спортно издание "Marca", в което заяви, че е изненадан от решението на племенника си да пропусне Уимбълдън. Настоящият наставник на Феликс Оже-Алиасим сподели, че причината за отказването на Рафа може би се корени в четирисетовата му загуба в полуфиналите на Ролан Гарос от Новак Джокович, което бе първото поражение на Матадора в Париж от 2015 г. насам, когато отново Джокера се оказа непреодолимо препятствие за 13-кратния шампион във френската столица.

„Наистина ме изненада това, че Рафаел е взел решение да пропусне Уимбълдън. Вярно е, че той имаше известни проблеми, но въпреки това планираше да играе.

Загуба на Ролан Гарос винаги е болезнена особено когато си триумфирал 13 пъти. Но това не е първото поражение на Рафаел. Той е губил още много трудни финални двубои. Нормално е да е афектиран от това стечение на обстоятелствата. Няма как да си загубил сблъсък като този в полуфиналите на Откритото първенство на Франция и да си доволен", коментира испанският специалист.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Чичо Тони: Загубата от Джокович повлия на Рафа; изненада ме отказът му от Уимбълдън Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | любопитно | новак джокович | рафаел надал | тони надал | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook