Чилич е полуфиналист в Ещорил след отказване на Андерсън; Фокина надделя над Умбер

от в 20:06 на 30.04.2021
Владислав Риждов

Марин Чилич се класира за полуфиналната фаза на надпреварата в Ещорил. Поставеният под номер 6 хърватин спечели откриващата част срещу Кевин Андерсън в тайбрек, преди южноафриканецът да вземе решението да не продължи да играе поради контузия в левия адуктор.

В хода на сета и двамата бяха изключително солидни при начален удар. Единствените шансове за пробив дойдоха в самото начало на срещата, но сервиращите съумяха да ги отразят. И след като нито един от двамата гиганти не предаде подаването си, съвсем закономерно се стигна до тайбрек, който щеше да реши изхода от първата част. В него Чилич и Андерсън си размениха по един минипробив до 3:3. След това южноафриканецът отново проби, но Чилич моментално възстанови равенството. Андерсън пръв се добра до точка за сета, но я пропусна, а след това същото направи и неговият съперник. В крайна сметка от втория си опит Чилич успя да прибави към сметката си първата част, преди Кевин Андерсън да се откаже от срещата. В мача си от полуфиналите световният номер 42 ще се изправи срещу Камерън Нори.

В друг двубой от програмата в португалския град световният №48 Алехандро Давидович Фокина се наложи над третия поставен в схемата Юго Умбер след победа в последователни сетове - 6:4 6:4 за ... престой на корта, като по този начин си гарантира сблъсък с Алберт Рамос-Виньолас на полуфиналите.

Двамата състезатели не бяха достатъчно категорични от сервис линията в началните минути и това доведе до размяната на 2 пробива преди първата почивка в мача. Проблемите за Умбер на начален удар продължиха и той инкасира нов пробив в петия гейм, който даде инициативата в сета на противника му. От своя страна, испанецът успяваше да поддържа едно константно високо ниво в представянето си и не позволи на своя опонент дори да мисли за обрат в частта.

Фокина запази интензитета в играта си и във втория сет, когато реализира брейк още в първото подаване на французина. Той не съумя да съхрани аванса си до края, тъй като в шестия гейм допусна няколко непредизвикани неточности, които върнаха Умбер в битката за сета. Това стечение на обстоятелствата по никакъв начин не обезкуражи устремения испанец и той осъществи пробив за 5:4, който се оказа и решаващ за изхода на двубоя.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Чилич е полуфиналист в Ещорил след отказване на Андерсън; Фокина надделя над Умбер Владислав Риждов
Теми:  
atp | ещорил | кевин андерсън | марин чилич | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook