Чилич елиминира Агут след петсетова драма

от в 10:36 на 24.01.2020
Димитър Беловски

Марин Чилич надделя над Роберто Баутиста Агут след изключителен петсетов двубой на Australian Open. Хърватинът пречупи испанеца, който е поставен под №9 в основната схема в третия кръг на шампионата след 6:7(3), 6:4, 6:0, 5:7, 6:3 след повече от 4 часа на корта. Това беше втори пореден песетов двубой за него, като в миналия кръг той успя да отстрани и поставения под №21 в основната схема Беноа Пер след 6:2, 6:7(6), 3:6, 6:1, 7:6(3).

Мачът бе изпълнен с множество обрати, като Агут излезе напред в резултата, повеждайки с 1:0 сета, а Чилич изравни и успя да спечели третият на нула.

В четвъртият сет Чилич проби още в първия гейм за 1:0, но испанецът успя да изравни, реализирайки пробив аз 3:3. В следващият гейм хърватинът имаше възможност да пробие отново и да си осигури пробив аванс. Чилич не успя, като му се отвори нова възможност в единадесетия гейм в сета, когато отново пропусна скрития мачбол. Агут пък от своя страна проби Чилич при първата си възможност в гейма и така затвори сета след 5:7.

В петият сет Марин Чилич проби за 1:0, а след това проби още веднъж за 6:3 и така успя да спечели равностойната битка с 9-ия в света испанец.

В следващият кръг той ще срещне Милош Раонич или Стефанос Циципас.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Чилич елиминира Агут след петсетова драма Димитър Беловски
Теми:  
australian open | марин чилич

Коментари





Следвайте ни в Facebook