Чилич оцеля в голяма петсетова драма срещу младока Де Минор

от в 09:41 на 02.09.2018
Калоян Пламенов

Марин Чилич постигна страхотна победа след обрат срещу младия австралиец Алекс Де Минор и го изхвърли от US Open след 4:6, 3:6, 6:3, 6:4, 7:5. Това стана в 1/16-финален мач. 

По време на срещата се виждаше как хърватинът е на път да отпадне, но в крайна сметка той се окопити и оцеля, като се справи с тежката ситуация и преодоля талантливия тенисист за 4 часа и две минути.

В първия сет Чилич дръпна с пробив и 2:0 в геймовете, но неговият противник го върна веднага и освен това проби в седмия гейм, а след това си взе останалите подавания, за да поведе със сет. Младокът успя да се възползва от инерцията и дръпна с 4:1 в геймовете на втория сет след два пробива - в третия и петия гейм.

Чилич върна един от пробивите и намали на 3:4, но Де Минор проби отново и след два пробива разлика взе и втория сет. След това обаче дойдоха моментите на хърватина, който с пробиви в третия и деветия гейм в третия сет намали изоставането си в сетовете.

В четвъртия сет Чилич бе отново по-съобразителен и с пробив в заключителния десети гейм прати мача в пети решителен сет. Той бе доста интересен, тъй като Де Минор поведе с пробив в третия гейм, който обаче бе върнат веднага. 

След това Чилич проби за 4:2 и в осмия гейм се наложи австралиецът да спасява цели пет мачбола на свой сервис. След това той върна пробива и изравни геймовете на 5:5. Все пак Чилич проби решително в последния гейм и спечели мача. 

В следващия мач хърватинът ще срещне Давид Гофен. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Чилич оцеля в голяма петсетова драма срещу младока Де Минор Калоян Пламенов
Теми:  
us open | алекс де минор | марин чилич | открито първенство на сащ

Коментари





Следвайте ни в Facebook