Чилич показа, че отново е в топ форма и изведе Хърватия до успех над Австралия!

от в 21:38 на 25.11.2021
Калоян Соколов

Днешният ден даде старт на финалите в Купа "Дейвис", а безспорно най-интересната среща беше тази между отборите на Хърватия и Австралия. Двата тима попаднаха в група D, където аутсайдерът Унгария също намери място и до голяма степен мачът изглеждаше решителен за определянето на победител в потока. 

Първоначално на корта излязоха вторите ракети на страните, а именно Алексей Попирин и Борна Гойо. Наглед австралиецът трябваше да бъде тежък фаворит, имайки предвид далеч по-сериозния си опит в ATP Тура, но световният номер 276 спаси и петте брейкбола на своя съперник в откриващия сет и в крайна сметка го спечели след тайбрек.

Втората част отново премина под надмощието на сервиращите, само че шампионът от Куала Лумпур се пропука в последния възможен момент, което позволи на Гойо да се наложи със 7:6(5) 7:5 и така да доближи отбора си на само един успех от победата в сблъсъка.

Следващият двубой в Торино пък противопостави лидерите на държавите и очакванията бяха да видим невероятно шоу между Марин Чилич и Алекс Де Минор. Това обаче до голяма степен не се сбъдна в самото начало, тъй като хърватинът нагледно показа, че е в далеч по-добра моментна форма и отпусна само един гейм на опонента си в първата част.

Изведнъж борбеният австралиец значително повиши качеството си на игра, докато Чилич срещаше трудности с постоянната принуда да отиграва допълнителни удари, тъй като бързоногоният Де Минор достигаше до почти всяка една топка и заслужено се стигна до равенство в общия резултат. 

Решителната част предложи здрава битка до последния момент, но бившият шампион от Шлема показа по-голяма смелост в сюблимните точки, връщайки се от брейк пасив и заслужено надделя с 6:1 5:7 6:4, а по този начин донесе на Хърватия почти сигурно класиране за елимационната фаза.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Чилич показа, че отново е в топ форма и изведе Хърватия до успех над Австралия! Калоян Соколов
Теми:  
Австралия | алекс де минор | борна гойо | купа дейвис | марин чилич | хърватия

Коментари





Следвайте ни в Facebook