Чилич си осигури сблъсък с Федерер след чиста победа на старта, Цонга се бори, но отпадна

от в 23:20 на 31.05.2021
Петър Томов

Шампионът от US Open 2014 Марин Чилич откри участието си на Откритото първенство на Франция с трисетов успех над представителя на домакините Артур Риндеркнех. Хърватинът стартира неуверено, но с напредването на срещата наложи непосилно за съперника си темпо, за да се поздрави с крайния успех след 7:6(6) 6:1 6:2 за 2 часа и 20 минути игра. Във втори кръг Чилич ще се изправи срещу Роджър Федерер за 11-ти път като до момента швейцарецът има 9 победи в директните сблъсъци между двамата.

Риндеркнех навлезе по-добре в срещата и пръв успя да спечели подаването на съперника си, за да поведе с 4:2. Французинът сервираше за спечелване на частта при 5:4 когато достигна до два сетбола, но нервите на 25-годишния Артур не издържаха и той сдаде подаването си. В крайна сметка се стигна до тайбрек, в който паритетът се запази до 5-5, а Риндеркнех пръв достигна до сетбол. За жалост на домакините, той отново не съумя да затвори частта, а до края на гейма Чилич беше безкомпромисен и записа 3 поредни точки, след които първия сет отиде на неговата сметка.

Въодушевен от спечелената откриваща част, хърватинът започна ударно втория сет и след по-малко от 15 минути вече водеше с 4:0! Риндеркнех успя да се разпише при 4:1, но нямаше сили за нищо повече, след като Чилич реализира трети пробив в частта, за да я затвори на 1. 

Третият сет започна по идентичен начин и трикратния финалист на турнири от Шлема поведе с 3:0. Риндеркнех не съумя да достигне до нито една възможност за пробив до края на срещата, която приключи както завърши и втория сет - с пробив в полза на Чилич.

В друга среща от първия кръг на Ролан Гарос, Йошихито Нишиока над любимеца на публиката Жо-Вилфред Цонга след 6:4 6:2 3:6 7:6(5) за почти три часа игра. Японецът владееше инициативата в откриващите два сета, които записа на сметката си след безупречна игра от дъното на корта и добра ефективност при брейкбол - 3 пробива от 5 възможности. Ролите в третата част бяха разменени и финалистът от АО 2008 беше инициаторът на повечето разигравания, триумфирайки в крайна сметка в частта след като реализира единствения пробив в нея. 

Двамата си размениха по един ранен пробив в четвъртия сет, след който сервиращите не допуснаха никакви изненади и се стигна до тайбрек. В него представителят на домакините поведе с 4-1 с два минипробива аванс, но допусна обрат до 4-6 след серия от грешки, и въпреки че успя да отрази първия мачбол, при втория Нишиока беше безупречен, за да затвори срещата. Във втори кръг, първата ракета на Япония ще се изправи срещу Лоренцо Музети.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Чилич си осигури сблъсък с Федерер след чиста победа на старта, Цонга се бори, но отпадна Петър Томов
Теми:  
артур риндеркнех | жо-вилфред цонга | йошихито нишиока | лоренцо музети | марин чилич | роджър федерер | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook