Чистенето на лодки е в миналото! О'Конъл срази Щруф за своята първа победа на АО!

от в 04:09 на 09.02.2021
Калоян Соколов

Кристофър О'Конъл определено може да се похвали с една от най-интересните, но и изпълнена с трудни изпитания истории в АТП Тура. Австралиецът е съпътстван от множество тежки травми през цялатата си кариера, което в един момент го принуждава да зареже тениса, за да започне да работи на пристанище като чистач на лодки, но година по-късно той се завръща към спорта и днес постигна личния връх в своята кариера! Местният представител надигра Ян-Ленард Щруф със 7:6(2) 7:6(5) 6:1 и така записа първата си победа в основната схема на Аустрелиън Оупън, както и дебютен успех над топ 50 състезател.

Местният представител започна нервно, като му се наложи да спасява точки за пробив още на старта, но скоро привикна към голямата сцена и показа на какво е способен. Световният номер 37 наглед имаше надмощие, печелейки с лекота сервис геймовете си, но това се оказа без значение в последвалия тайбрек, където аутсайдерът в двубоя поведе с 6:0 точки и изведнъж вече разполагаше с преднина в сетовете.

Втората част отново сякаш беше контролирана от Щруф, който непрекъснато излизаше на мрежата и подлагаше под сериозен натиск подаванията на съперника, само че О'Конъл някак оцеляваше, за да се добере до нов тайбрек, а това отново му донесе нужните дивиденти и австралиецът реализира третия си сетбол с впечатляващ минаващ удар.

Това сякаш тотално обезоръжи германеца и той се поддаде на нервите, атакувайки лекомислено всяка една възможно топка, което му изигра лоша шега и неговият опонент поведе с 5:1, а оттам шансовете за обрат се изпариха и съвсем скоро Кристофър вече можеше да се отдаде на заслужени празненства.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Чистенето на лодки е в миналото! О'Конъл срази Щруф за своята първа победа на АО! Калоян Соколов
Теми:  
Аустрелиън Оупън | кристофър о'конъл

Коментари





Следвайте ни в Facebook