Чорич и Де Минор се превърнаха в първите отпаднали поставени при мъжете

Оцени тази статия:
Чорич и Де Минор се превърнаха в първите отпаднали поставени при мъжете Калоян Соколов
от в 20:01 на 27.09.2020

Борна Чорич регистрира малко очаквана загуба с оглед на формата, в която се намира. Хърватинът остана на крачка от полуфиналите на US Open, като осъществи знаменит обрат срещу Стефанос Циципас, отразявайки цели 6 мачбола, ала в Париж положението далеч не бе толкова розово за балканеца и той напусна надпреварата още на старта. Това се случи, след като отстъпи на Норберт Гомбош. Словакът изненада с много солиден тенис, при който непредизвиканите грешки бяха нещо чрезвичайно. Световният номер 106 надигра съперника си по почти всички показатели и макар да допусна лек спад във втория сет, то той все пак се наложи над именития си съперник с 6:4 3:6 6:3 6:4. За Гомбош предстои среща с квалификанта Юри Родионов, който направи пълен обрат срещу Жереми Шарди, а определено и пред двамата играчи се отваря невероятна възможност за намиране на място в третия кръг.

Марко Чекинато също се погрижи списъкът с поставени да оредее. Бившият полуфиналист в Париж отново показа, че щом дойде сезонът на клей, той няма как да бъде подценяван. Италианецът спря надеждите на Алекс Де Минор за нещо по-сериозно на Ролан Гарос, побеждавайки го със 7:6(9) 6:4 6:0.

Двамата играчи предложиха много равностойна продукция от самото начало, а изтощителните разигравания следваха едно след друго. Австралиецът обаче имаше постоянно надмощие в резултата и сервираше за сета при 5:3, но допусна пробив. Стигна се до тайбрек, където отново Де Минор пръв достигна до сетбол, само че отново не се възползва от предимството си и Чекинато взе откриващата част. Вторият сет бе истински тест за физиката на играчите, като решаващ се оказа геймът при 4:4, който продължи близо 30 минути! Сицилианецът постигна брейк в него, а това напълно пречупи младока и той не взе нито гейм повече в двубоя. За Чекинато предстои тежка битка с един измежду аржентинските клей специалисти Фредерико Делбонис и Хуан Игнасио Лондеро.

 

Оцени тази статия:
Чорич и Де Минор се превърнаха в първите отпаднали поставени при мъжете Калоян Соколов
Теми:  
алекс де минор | ролан гарос | чорич

Коментари



Следвайте ни в Facebook