Чорич: С Джокович имаме идентични стилове на игра

от в 10:40 на 28.03.2020
Димитър Беловски

Хърватинът, Борна Чорич, даде интервю, в което говори за мачовете си с тенисистите от Голямата тройка – Надал, Джокович и Федерер.

Чорич е побеждавал и Федерер, и Надал по 2 пъти в кариерата си досега. Единственият тенисист, който обаче не е побеждавал е Новак Джокович. 23-годишнишят хърватин е загубил всичките си 3 мача срещу сърбина.

Дори ако погледнем към Голямата четворка, включвайки Анди Мъри, Чорич също е записал успех над великобританеца. Двамата са си разменили по 2 победи.

„Всичките 4-ма са невероятни играчи и са направили толкова много за тениса. Новак и аз имаме идентични стилове на игра, но той прави всичко малко по-добре от мен. Може би затова не съм успявал да го победя,“ призна Чорич.

Хърватинът поговори и за така наречените играчи от Next Gen, но каза, че не е техен треньор, за да прецени дали се справят достатъчно добре.

„Трудно ми е да преценя дали другите тенисисти правят всичко правилно. Аз не съм техен треньор. Знам само, че моето отношение е много добро и работя много професионално. За съжаление, не съм все още достатъчно добър, за да бъда в топ 5. Но ще направя всичко, за да стигна дотам,“ заяви Чорич.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Чорич: С Джокович имаме идентични стилове на игра Димитър Беловски
Теми:  
борнан чорич | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook