Чорич: В началото си мислех, че Синер е посредствен, но той бързо ме опроверга

от в 15:35 на 29.06.2020
Калоян Соколов
Яник Синер е най-младият член на топ 100 в световния тенис, а 18-годишният талант вече е спряган за следващата голяма звезда в спорта от редица специалисти. Синер спечели младежките финали в Милано, като освен това записа дебютна победа в Голям шлем, постигайки това на тазгодишното Открито първенство на Австралия. Италианецът също така се превърна в едва петият играч през последните 20 години, който завършва толкова напред в ранглистата на такава ранна възраст.

Синер е обещаващ скиор в детството си, ала избира тениса и решението му изглежда напълно оправдано. Преди две години записва дебюта си в Тура, а миналият сезон му донесе първа Чаланджър титла, както и скок от над 500 позиции в подреждането на играчите.Борна Чорич също изказа мнението си за младока. Чорич и тийнейджърът се готвят в академията на Рикардо Пиати, а хърватинът далеч не е останал впечтлен, когато е тренирал за първи път с Яник.

"Стори ми се посредствен. Ударите му не бяха нищо специално. Той обаче напредна много само за два сезона и усетих, че може да се конкурира с най-добрите. Вече виждах състезател с мощна игра и изградени оръжия на корта. Това са някои от най-важните характеристики за успех, а Синер определено ги притежава." 

Ето как да гледате на живо тенис БЕЗПЛАТНО

Оцени тази статия:
Чорич: В началото си мислех, че Синер е посредствен, но той бързо ме опроверга Калоян Соколов

Коментари

Следвайте ни в Facebook