Човек на мисия: Джокович вече почти докосва финала на Олимпиадата!

от в 13:27 на 29.07.2021
Диана Андреева

Новак Джокович продължава да мечтае за Олимпийски медал, след като преодоля съпротивата на Кей Нишикори, за да продължи към финалната четворка в Токио. Макар и тенис специалистите и феновете да очакваха един равностоен мач, това далеч не беше така. Световният номер едно нито за миг не се поколеба на корта, а играта му позволи на Нишикори да прекара едва 70 минути на корта и отмъкна победата след 6:2 6:0.

Началото бе повече от оптимистично за Джокович, докато неговият противник избързваше в желанието си да бъде активен и бързо натрупа сериозен актив от непредизвикани грешки. Това улесни значително задачата на шампиона от Уимбълдън, като съвсем скоро той вече бе взел противниковото подаване и откриващият сет се лиши от всякаква интрига.

Втората част се разви още по-убедително за сърбина. Ноле не се възползва от колебливата игра на своя противник, ами заложи изцяло на собствените си възможности. Джокович беше безкомпромисен и след като загуби едва 10 точки по време на сета, той "върза геврек" на бившия представител на топ 10 и се поздрави 18-та си победа над него.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Човек на мисия: Джокович вече почти докосва финала на Олимпиадата! Диана Андреева
Теми:  
кей нишикори | новак джокович | олимпийски игри

Коментари





Следвайте ни в Facebook