Чудесен ден за родния мъжки тенис: Андреев с престижен успех над бивш номер 40

от в 22:42 на 12.04.2022
Калоян Соколов

 Емоциите от победата на Григор Димитров все още не са утихнали, след като първата ни ракета надигра Душан Лайович в три сета и се класира за осминафиналите на Мастърса в Монте Карло. Това обаче далеч не е единствената позитивна новина за родния мъжки тенис, защото Адриан Андреев също постигна чудесен успех тази вечер, класирайки се за втория кръг на Чаланджъра в Сарасота. Българинът тръгна от квалификациите на надпреварата и трябваше да отразява мачбол през вчерашния ден, но показа характер, за да продължи напред и днес удължи победната си серия.

Младата ни надежда се справи със съпротивата на опитния Раян Харисън, който е бивш шампион в ATP Тура и е достигал до номер 40 в света. Родният ни представител отново трябваше да прави обрат, само че това далеч не го стресна и той запази присъствие на духа. Българинът постепенно обърна хода на мача, а неговият опонент изпита известен физически дискомфорт и се отказ при резултат 3:6 6:2 2:0 в полза на софиянеца. Така Ади си осигури място във втория кръг, където го очаква среща с един измежду Тунг-Лин Ву и Риджи Хиджиката.

Местният представител започна срещата на високи обороти и осъществи поредица от четири последователни спечелени гейма, повеждайки с 5:1. Нашият сънародник навакса един от двата си пробив пасив и дори можеше да изравни, но Харисън не се поддаде на напрежението и затвори откриващия сет в своя полза.

Втората част се разви коренно противоположно и Андреев беше този, който доминираше на корта. Квалификантът постоянно движеше съперника си, чиито сили бяха на привършване и скоро имахме равенство в общия резултат. Третият сет пък започна със спечелването на 8 от първите 9 точка за Адриан, което накара американецът да не удължава страданието си и нашето момче продължи след отказване на 29-годишния тенисист.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Чудесен ден за родния мъжки тенис: Андреев с престижен успех над бивш номер 40 Калоян Соколов
Теми:  
адриан андреев | бгтенис | Обзори | раян харисън | сарасота | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook