Чудесната седмица за Кузманов продължава: Ще спори за място на финала в Бенгалуру!

от в 06:00 на 18.02.2022
Мирела Николова

След участието си в квалификациите на Откритото първенство на Австралия втората ни ракета при мъжете Димитър Кузманов отпътува за Индия, където обаче записа само една победа в двата турнира, в които се включи. Изглежда, че пловдивчанинът все пак е намерил своя ритъм на игра във второто издание на Чаланджъра в Бенгалуру, където вече е част от финалната четворка. Днес българинът се наложи над световния №226 Матиас Бург с категоричното 6:4 6:2, за да си осигури сблъсък в полуфиналната фаза срещу третия поставен в схемата Енцо Куако.

Срещата стартира колеблив за Мико, който трябваше да спасява брейкбол още в дебютното си подаване. Въпреки това той показа характер и след серия от плътни удари заличи възможността за инкасиране на ранен пробив. Впоследствие той стабилизира значително представянето си от основната линия и неточностите от ракетата му намаляваха все повече с течение на времето. Решителният момент дойде в десетия гейм, когато Бург се поддаде на напрежението и ударите му загубиха от своята острота, а това не остана безнаказано от родния състезател, който се възползва още от първия си шанс, за да затвори сета на ретур.

Устремът на родения в града под тепетата тенисист продължи и във втората част, където сънародникът ни доминираше своя опонент във всеки аспект от играта и не след дълго се оттегли на почивка с преднина от 3:0. Французинът видимо не се чувстваше комфортна на корта и се възползва от правото си на медицински таймаут, ала въпреки това до края на срещата той не успя да направи нищо съществено, с което да затрудни Кузманов. Втората ни ракета скоро дублира аванса си и поведе с 5:1, а оттам насетне връщане назад за Бург не съществуваше.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Чудесната седмица за Кузманов продължава: Ще спори за място на финала в Бенгалуру! Мирела Николова
Теми:  
challenger | бг тенис | бенгалуру | димитър кузманов | матиас бург | Обзори | тенис турнир в бенгалуру | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook