Чудесната седмица за Швьонтек завърши с разгромна победа на финала и титла в Доха!

от в 17:17 на 26.02.2022
Владислав Риждов

Ига Швьонтек направи добър старт на сезона, но остана на крачка от финалите в Аделаида и Откритото първенство на Австралия. Младата полякиня се завърна на корта с ранно поражение в Дубай, но през тази седмица отново показа потенциала си и стигна по безапелационен начин до титлата на WTA 1000 надпреварата в Доха. Световната номер 8 загуби само един сет във всичките си мачове до момента, а днес разгроми съперничката си Анет Контавейт с 6:2 6:0, за да вдигне своя четвърти трофей.

Двете излъчваха известна нервност в действията си с началото на срещата, което доведе до това да си разменят по един брейк до 2:2. Впоследствие обаче Швьонтек заигра с повече увереност и още в последвалия сервис гейм на естонката реализира нов пробив, който съумя да затвърди макар и трудно. От този момент насетне поставената под номер седем в схемата беше по-добрата от двете на корта и безпроблемно се доближи до жадувания трофей, повеждайки в отделните части.

Вдъхновената игра на 20-годишната състезателка продължи с пълна сила и след подновяването на играта. Швьонтек по категоричен начин спечели първите три гейма на сметката си и изглеждаше, че няма сила, която да я спре по пътя ѝ към триумфа. Намиращата се в чудесна форма в последните няколко седмици Контавейт така и не показа дори минимална част от това, на което е способна и сякаш световната номер 7 се намираше в своеобразен нокдаун след загубата на откриващата част. До края бившата шампионка от Ролан Гарос нито за миг не изпусна инициатива и след серия от нови три гейма на името си, подпечата крайната си победа.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Чудесната седмица за Швьонтек завърши с разгромна победа на финала и титла в Доха! Владислав Риждов
Теми:  
wta | wta 1000 | wta doha | анет контавейт | доха | ига швьонтек | обзор | тенис турнир в доха - жени | финал

Коментари





Следвайте ни в Facebook