Циципас: Джокович е най-великият, който някога е държал тенис ракета

от в 13:59 на 29.01.2023
Калоян Соколов

Стефанос Циципас имаше великолепно начало на новия тенис сезон, като постигна 10 поредни победи и прелетя към дебютния си финал на Аустрелиън Оупън, където наглед имаше нужните качества да спре деветкратния шампион Новак Джокович, имайки предвид невероятно високото му ниво на игра през последните две седмици. Неслучайно обаче сърбинът е най-успешният играч в историята на Откритито първенство на Австралия и в крайна сметка Циципас не можа да спечели нито сет във финалния двубой, а ето какво сподели самият Стефанос в церемонията по награждаването:

"Здравейте, хора! Новак, наистина не знам какво да ти кажа. Постиженията ти говорят сами по себе си. Всичко е в числата. Поздравявам теб и твоето подкрепящо семейство. Мисля, че двамата сме израснали по сходен начин в тениса. Пътешествието ти е наистина невероятно и се вдъхновявам от това, което правиш за нашия спорт. Ти ме правиш по-добър тенисист, когато съм на корта и ти благодаря затова. Имах привилегията да изиграя много тежки мачове в хода на състезанието, но Новак винаги ме кара да показвам най-доброто от мен. Той със сигурност е най-великият, който някога е държал тенис ракета.

Искам да благодаря затова, че играч като теб помага на останалите да се развиват непрекъснато и така да вдигат нивото на целия спорт, защото всеки от нас търси максимума си, за да има шанс срещу теб. Не е лесно да загубя още един финал от Големия шлем, само че съм готов да се завърна на корта и да работя още по-здраво. Благодаря на моя екип, който беше неотлъчно до мен в това пътешествие и израствахме заедно. Щастлив съм, че имам група подкрепящи хора около мен, които сутрин се събуждат и имат същите цели като моите. За мен е огромна привилегия, че мога да правя това, което най-много обичам.

Накрая бих искал да благодаря на гръцките фенове, които винаги ме карат да се чувствам у дома тук, както и на всички хора свързани с организацията на надпреварата. Винаги в мен нахлуват хубави спомени, когато се завръщам в Австралия и оценявам вашата работа. Надявам се да се видим следващата година" - завърши речта на подгласника в Мелбърн.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас: Джокович е най-великият, който някога е държал тенис ракета Калоян Соколов
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2023 | интервюта | новак джокович | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook