Циципас: Не трябва да споделяш твърде много със съотборниците си на Laver Cup - тенисът е индивидуален спорт

от в 08:08 на 08.10.2021
Диана Андреева

Стефанос Циципас рядко навлиза в словесни кавги със своите опоненти по време на официалните мачове. Гъркът излъчва спокойствие и увереност на корта, а извън него неведнъж е споделяр, че се съсредоточава изцяло върху тренировките. Световният номер три работи усилено, а резултатите със сигурност са налице, имайки се предвид, че той все още е едва 23-годишен.

Винаги усмихнат, Циципас е известен сред своите колеги с позитивното си настроение, но далеч не е смятан за общителен. Въпреки това, Стефанос е почитател на отборните турнири и с радост вече две години подред взима участие в демонстративното събитие Laver Cup. През тези три дни част от елита на мъжкия тенис се съюзява в два отбора, което дава възможност на състезателите да се опознаят взаимно. Но Циципас намира тази част от надпреварата като "нож с две остриера", а защо можете да прочетете сами:

"Мисля, че отборните турнири са необходими на нашия спорт, тъй като тенисистите нямаме много възможности да се социализираме и да прекарваме време заедно. Обикновено сме концентрирани върху себе си и рядко говорим с хора извън щаба си. Всеки следва собствения си режим. На Laver Cup обаче имаме възможност да вечеряме и да се разхождаме заедно. В същото време обаче си оставаме индивидуалисти и трябва да внимаваме да не споделяме твърде много, защото знаем, че след няколко дни отново ще сме конкуренти." - завърши Циципас изказването си пред ATP.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас: Не трябва да споделяш твърде много със съотборниците си на Laver Cup - тенисът е индивидуален спорт Диана Андреева
Теми:  
laver cup | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook