Циципас започна трудно в Ротердам

от в 22:47 на 11.02.2020
Димитър Беловски

Световният №6 Стефанос Циципас започна с много трудна победа в Ротердам.

Полякът Хуберт Хуркач, който е №29 в световната ранглиста се противопостави на гърка, но в крайна сметка допусна обрат и загуби с 6:7(2), 6:3, 6:1.

Хуркач започна силно мача и проби за 1:2. В гейм №10 полякът пропиля аванс от 0:40 и не успя да затвори сета, а малко по-късно Циципас показа класа и проби при първата си възможност за пробив за 5:5 и след това спечели лесно гейма си на 15. Хуркач вкара сета в тайбрек, където си осигури ранен аванс от 0:4 точки и след това лесно затвори сета.

В първият гейм на втория сет Циципас имаше две възможности за пробив, но не успя да пробие сервиса на поляка, който на свой ред проби за 0:2 и изглеждаше, че си е осигурил добър аванс. Световният №6 обаче проби на 15 за 1:2 и върна интригата в срещата. Последва още един пробив за Циципас за 3:2, а след това и нов за 6:3, с което гъркът изравни сетовете.

Хуркач, който днес празнува своя 23-ти рожден ден, допусна пробив за 2:0, а след това Циципас спечели гейма си и увеличи разликата. Гъркът постигна още един пробив при 4:0 и интригата в срещата бе тотално „убита“. Това беше шестия пореден гейм на гъркът. Полякът все пак успя да се разпише и спечели гейм в трета част, но Циципас след това лесно спечели своя сервис гейм, а с това и мача.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас започна трудно в Ротердам Димитър Беловски
Теми:  
ротердам | стефанос циципас | хуберт хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook