Цобанян: Турнирът в Мадрид може да бъде проведен през септември

от в 14:59 на 04.04.2020
Димитър Беловски

Жерар Цобанян, който е президент и организатор (заедно с Йон Циряк) на турнира в Мадрид, говори за ситуацията, с която се сблъсква тенис света в момента.

В интервю за авторитетното издание L’Equipe Цобанян каза, че вярва, че турнира в Мадрид може да се проведе и през септември. А това може да стане точно след US Open и преди „Ролан Гарос“.

„Не би трябвало да е проблем. Вярвам, че биха го приели предвид сложността на това, което остава да се изиграе,“ каза организаторът на турнира.

„Не всеки достига финала на US Open, много играчи губят още в първата седмица или в началото на втората, което ще има даде възможност да се подготвят да играят следващата седмица на клей в Мадрид. Всъщност, само финалистите на US Open ще усетят разликите,“ е мнението на Цобанян.

Все пак нека не забравяме, че това е само хипотеза и все още няма никакво официално съобщение, че турнира в Мадрид ще се проведе тогава. Възможно е дори и турнир изобщо да няма.

За отменянето на Уимбълдън Цобанян коментира: „Уимбълдън е храм на тениса, недосегаем, твърд като скала, която не може да бъде повредена. Щом такъв неприкосновен турнир беше отменен, това означава, че всички сме в опасност. Всички сме уязвими, видяхме го, дори Олимпиадата не се съпротивляваше“.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Цобанян: Турнирът в Мадрид може да бъде проведен през септември Димитър Беловски
Теми:  
коронавирус | мадрид | тенис турнир в мадрид | цобанян

Коментари





Следвайте ни в Facebook