Цвети: Наистина съм много, много щастлива!

от в 20:08 на 03.09.2020
Димитър Беловски

Цвети Пиронкова изигра втори пореден зашеметяващ двубой. Тя отстрани Гарбине Мугуруса със 7:5, 6:3. Испанката, която е достигала до №1 в световната ранглиста, а в момента е 16-а, се пречупи, а Цвети игра достатъчно силно, за да извоюва победата в два сета.

След края на мача Цвети даде кратко интервю на корта:

„За мен беше трудно в началото да вляза в мача. Опитах се да настроя играта си и да се боря за всяка една точка, да остана в сета, да вкарвам топката в корта и да я карам да играе. Наистина съм много, много щастлива, че намерих пътя към победата“, бяха първите думи на българката.

Както е известно заради пандемията от коронавируса US Open се провежда без публика, а Цвети сподели с феновете си, че това много ѝ е липсвало за времето, в което е била извън корта.

„Именно едно от нещата, които ми липсват е да играя на корта пред публика. Тази атмосфера, която никъде другаде не можеш да изпиташ“, призна тя.

„Със сигурност поех някои рискове да дойда точно тук, на US Open. За първи път от повече от три години на голямата сцена. Но мисля, че мотивацията, че ще играя на голямата сцена беше нещото, което ме движеше напред през цялото това време“, продължи бившата ни първа ракета.

Пиронкова каза, че е нямала никакви очаквания за представянето си на турнира.

„Няма да крия - не съм имала някакви особени очаквания при първото си участие на толкова голям турнир, но това е добре дошло. Затова се завърнах – за големи мачове на големите сцени“, завърши интервюто си Цвети.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Цвети: Наистина съм много, много щастлива! Димитър Беловски
Теми:  
us open | интервю | открито първенство на сащ | цветана пиронкова

Коментари





Следвайте ни в Facebook