Цвети се бори, но напусна Ролан Гарос след трисетова загуба

от в 21:12 на 02.10.2020
Теодор Кафеджиев

Цветана Пиронкова загуби двубоя си от трети кръг на Ролан Гарос. Българката отстъпи на чехкинята Барбора Крейчикова след 5:7, 6:4, 6:3.

Пиронкова стартира с няколко трудни сервис гейма в двубоя и допусна да бъде пробита за 3:2. Цвети обаче реагира светкавично и изравни геймовете след страхотен гейм, спечелен на 15. Разменили вече по един пробив, двете тенисистки навлязоха в момент от мача, в който си разменяха сервис геймове. Крейчикова имаше две възможности за пробив в единадесетия гейм, но Цвети се справи страхотно и не позволи на чехкинята да я пробие. В следващия гейм обаче Крейчикова показа несигурност и нашето момиче се възползва от възможността да пробие в много точен момент – при 5:7, с което поведе със сет.

Във втория сет отново Крейчикова проби първа, а това се случи в третия гейм. Веднага след това Цвети имаше възможност за рибрейк, но пловдивчанката не се възползва добре от открилата се пред нея ситуация и чехкинята затвърди пробива за 3:1. Пиронкова повече не достигна до точка за пробив и Крейчикова успя да спечели втората част и вкара двубоя в трети последен сет.

Третия сет започна по възможно най-кошмарния начин за нашето момиче. Чехкинята проби за 1:0, а след това и лесно затвърди с гейм на нула. В четвъртия гейм Цвети имаше възможност за пробив, но допусна множество грешки и Крейчикова успя да се спаси и спечели гейма си за 3:1. Цвети се пропука в самия край на мача и допусна пробив за 6:3, което означаваше край на мача.

В следващия кръг Крейчикова ще срещне Надя Подороска, която елиминира Анна Каролина Шмидлова с 6:3, 6:2.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Цвети се бори, но напусна Ролан Гарос след трисетова загуба Теодор Кафеджиев
Теми:  
барбора крейчикова | ролан гарос | цветана пиронкова

Коментари





Следвайте ни в Facebook