Да надникнем в съзнанието на един шампион: Надал за силата на позитивното мислене

от в 20:09 на 18.02.2022
Диана Андреева

Рафаел Надал пренаписа историята на тениса в края на месец януари, когато спечели своя 21-ви трофей от Големия шлем и се превърна в най-титулувания състезател по този показател. Надал премина през сериозни изпитания по пътя към титлата в Australian Open, като във финалния двубой от надпреварата дори сътвори обрат от 0:2 сета, за да сломи съпротивата на световния номер две Даниил Медведев. След края на срещата мнозина се запитаха как Матадора е намерил сили да се завърне в резултата, а отговорът на този въпрос даде самият испанец в интервю пред Marca: 

"Хората се питат какво минава през съзнанието ми, когато съм на корта и съм изправен пред трудна ситуация. Истината е, че аз се стремя да се съсредоточавам единствено върху позитивите в играта си. Ако допусна грешка, не съм гневен, а даже напротив. Ключовото е да контролираш разочарованието и да откриваш причината, стояща зад всяка една неточност. 

Стремя се след всеки един мач да се консултирам с близки до мен хора. Важно е да получавам обективно мнение за представянето си, защото само така мога да продължавам да се развивам. Моята цел е с всеки следващ ден тенисът ми да бъде все по-добър, но ако позволя на негативните емоции да обземат съзнанието ми, това би било непосилна задача." - завършва интервюто си Надал.

Източник: Sportskeeda


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Да надникнем в съзнанието на един шампион: Надал за силата на позитивното мислене Диана Андреева
Теми:  
australian open | даниил медведев | надал | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook