Да опровергаеш медицината: Мъри с послание към лекаря, който го посъветва да се откаже

от в 15:48 на 22.01.2023
Мирела Николова

Анди Мъри неведнъж се е доказвал като един от най-борбените тенисисти на нашето съвремие, като по време на кариерата си се е измъквал от не една и две наглед невъзможни позиции. Последните си подвизи британецът сътвори на тазгодишния Аустрелиън Оупън, където смълча всички, които твърдяха, че той никога отново няма да се завърне в елита на световния тенис след операцията на тазобедрената става.

На старта сър Анди елиминира поставения под номер 13 Матео Беретини след тайбрек в последния пети сет, но това далеч не бе най-драматичният мач с негово участие в Мелбърн тази година. Последва двубой срещу местния любимец Танаси Кокинакис, който се превърна в гладиаторска битка, продължила точно 5 часа и 45 минути и завършила след 4 часа сутринта. Там британецът изоставаше с 0:2 сета и 2:5 гейма, но намери сили да осъществи обрат и да продължи към третия кръг, където обаче бе спрян от Роберто Баутиста Агут след нов оспорван сблъсък в четири сета.

Въпросният двубой срещу Баутиста Агут бе повторение на мача им на същия турнир отпреди четири години, когато се очакваше, че това ще бъде последният път, в който ще видим Мъри на корта. Припомняме, че през 2019-а година бившият номер едно даде пресконференция, по време на която сподели със сълзи на очи, че възнамерява да прекрати кариерата си, защото изпитва "нечовешка болка". Той обаче успя да се противопостави на всички медицински експертизи, а ето и какво написа в Twitter след загубата си през вчерашния ден:

"Преди два дни съвсем случайно срещнах лекаря, който през 2017 година ми каза: "Добрата новина е, че контузията, която имате, може да бъде излекувана, но няма да можете отново да се състезавате професионално". Мисля, че успяхме да опровергаем този мит през последните 5 дни. Лека нощ на всички."


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Да опровергаеш медицината: Мъри с послание към лекаря, който го посъветва да се откаже Мирела Николова
Теми:  
atp | анди мъри | Аустрелиън Оупън 2023 | интервю | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook