Да станеш ATP шампион след съдийска грешка: Сериозен куриоз на финала в Бощад (видео)

от в 11:56 на 18.07.2022
Калоян Соколов

Вчерашният ден беше изключително специален за Франсиско Серундоло, след като аржентинецът спечели дебютната си ATP  титла в кариерата. Това се случи по време на надпреварата в Бощад, където 23-годишният състезател успя да отстрани играчи от ранга на топ поставения Каспър Рууд, както и бившите полуфиналист от Големия шлем - Пабло Кареньо Буста и Аслан Карацев.

Във финала пък Серундоло се изправи срещу сънародника си Себастиан Баез, който е един от най-прогресиращите играчи в Тура през последните месеци и беше сочен за фаворит в мача, само че световният номер 30 през цялото време демонстрира далеч по-атакуващ тенис и напълно надигра опонента си, което го изведе до така чакания трофей.

Оказва се обаче, че южноамериканецът не е трябвало да бъде коронясан толкова рано за победител в турнира и Баез има известно право да бъде недоволен от работата на арбитъра. Това се дължи на последната точка в сблъсъка, когато Серундоло побърза да легна на земята, за да отпразнува победата, ала можем да забележим как топката докосва неговата ракета и чак тогава излиза в аут, което трябва да бъде точка в актива на шампиона от Ещорил.

Все пак грешката не е чак толкова фрапантна, имайки предвид преднината на Франсиско от 5:1 гейма във втория сет, но в тениса сме виждали обрати от далеч по-невъзможни наглед положения и само можем да предполагаме дали можеше да се стигне до друг изход на срещата, ако главният съдия беше разчел правилно ситуацията в реално време.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Да станеш ATP шампион след съдийска грешка: Сериозен куриоз на финала в Бощад (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | бощад | любопитно | себастиан баез | франсиско серундоло

Коментари





Следвайте ни в Facebook